ABORDAREA IN AFACERI

Modelul de afaceri al Europe Investment & Advisory Energy Group G.E.I.E. este de a construi, finanta, opera si stapani active energetice si non-energetice din cadrul portofoliului strategic constituit conform misiunii si strategiei Grupului abordata de catre Mebrii Grupului.

Europe Investment & Advisory Energy Group G.E.I.E intetioneaza sa participe la Proiectele PPP (proiecte de parteneriat public-privat) initiate in regiunea de interes strategic a Grupului prin finantarea, construirea, modernizarea, dezvoltarea si operarea de aeropoturi, autostrazi, sectiuni de cale ferata, porturi si institutii sanitare semnificative.

Europe Investment & Advisory Energy Group G.E.I.E intetioneaza sa dezvolte capacitate de peste 6000 MW in Europa Centrala si de Sud-Est, din care se concetreaza in principal pe Romania unde Grupul intetioneaza sa dezvolte capacităţi de generare a energiei electrice cu o putere instalata de minim 2500 - 3000 MW in următorii 10 ani, astfel încât sa devina unul dintre principalii jucători pe piaţa de energie din Romania si Europa de Sud-Est.

In acest scop Europe Investment & Advisory Energy Group G.E.I.E. si partenerii sai sunt interesaţi sa investească in dezvoltarea unui porotofoloiu de unitati energetice format din:

Gaze Naturale Ciclu Combinat: 500 - 600 MW.

■ Tehnologia de Gazeificare a Lignitului (IGCC): 550 - 600 MW.

■ Energie Eoliana: Grupul intenţionează dezvoltarea a minim 600 MW pe locaţii care vor fi identificate in viitorul apropriat.

■ Energie Solara : Grupul este interesat in dezvoltarea unor capacităţi de energie fotovoltaică de pana la 200 MW in funcţie de analiza economica a proiectelor potenţiale.

■ Energie Hidro: Grupul este interesat in dezvoltarea a minim 300 - 400 MW in energie hidro.

Deşeuri Municipale: Grupul nostru este interesat in dezvoltarea de proiecte locale care sa utilizeze in calitate de combustibil deşeurile municipale colectate noi, deşeurile municipale stocate in gropile de gunoi, conforme sau nu, si eventuale halde de cenuşa si zgura de la centrale pe cărbune, daca experţii noştri vor considera ca acestea pot fi folosite in producerea de energie electrica si termica. Exista tehnologii dezvoltate comercial care pot utiliza acesta resursă in vederea producerii de energie termica pentru încălzire la un nivel competitiv (între 28 - 40 EUR/Gcal) funcţie de investiţia specifica necesară, costurile de exploatare si costurile combustibilului. Grupul nostru este gata sa participe la implementarea unui program de construcţie de unităţi mici si medii pe baza tehnologiilor de gazeificare sau piroliza a deşeurilor municipale in vederea asigurării cel putin parţiale a necesarului de apa calda si căldură pentru sistemele centralizate de termoficare sau alte utilizări.